2014. április 25.

Windows XP frissítése április 8-án megszűnik.

Ezt találtam egy XP cserénél a hozzászólások között.
Megosztom, remélem a cikk írója - Rejtő Jenő - nem veszi rossz néven.


"Mit tegyünk, ha továbbra is XP-t szeretnénk használni?
Tekintve, hogy Több millió számítógépen MEG MinDig EZ AZ Operációs RENDSZER fut, illetve hogy sokunknak bizony Nincsen elegendő ideje vagy éppen pénze a váltáshoz, biztosak lehetünk BENNE, hogy sokan április 8. Utan az XP-t fognak használni.
Ha mi is közéjük tartozunk, akkor Sean Sullivannek, AZ F-Secure biztonsági tanácsadójának van néhány tanácsa a számunkra: "Azok, Akik továbbra is XP-t fognak használni odahaza, továbbra is viszonylag megfelelő biztonsággal számolhatnak, de ehhez mindenképpen ÁT Kell gondolniuk AZ internetezési éS számítógép-használati szokásaikat . "
Folyamatosan frissítsük AZ XP rendszert a Végső frissítési ciklusig.
Telepítsünk EGY Alternatív böngészőt - semmiképpen ne AZ Internet Explorert használjuk.
Bizonyosodjunk meg Róla, hogy a Microsoft Office teljesen naprakész . Vegyük figyelembe, hogy néhány régebbi Office-verzió alapból futtathat olyan dolgokat, Mint amilyen a Flash. Ha régebbi verziójú Office t használunk, akkor kezeljük szigorúbban a biztonsági beállításokat.
Nézzük egy MÁS gyártóktól származó szoftvereket éS távolítsuk el azokat, amelyekre Nincs szükségünk .
windows
Fontoljuk meg, hogy AZ általunk használt szoftverekhez elérhetetlenné tesszük vagy Akar teljesen el nem távolítjuk a böngésző bővítményeket . De legalább AZT állítsuk lehet, hogy a böngésző a MinDig megkérdezze, hogy mit kezdjen AZ olyan dolgokkal, például a menta EGY PDF fájl. Személy szerint ÉN MinDig letöltöm a PDF-eket a számítógépemre éS onnan nyitom meg OKÉT.
Szerezzünk hogy EGY naprakész biztonsági terméket , AMI rendelkezik vírusirtóval éS tűzfallal is.
AZ XP-t futtató számítógépünket EGY router mogul használjuk , AMI egyfajta hardveres tűzfalként minimálisan segíthet a bejövő támadások Ellen. EZ a gyakorlatban AZT jelenti, hogy ne használjuk a gépet AZ otthoni hálózaton kívül Ingatlan. Például ne csatlakoztassuk EGY egyetemi hálózathoz, NYÍLT wifihez, hanem tartsuk a gépünket Otthon egy biztonságos hálózatban.
Ahogy láthatjuk, a múltban Éles NEM igazán könnyíti meg AZ életünket. De ha EZ AZ egyetlen lehetőségünk, akkor legalább próbáljuk meg olyan biztonságosan használni a számítógépünket, amennyire Csak lehet."